Fransızların yüzde 51’i göçmenler konusunda ırkçı partiyle aynı görüşte

Fransa’da yapılan bir araştırma, halkın son yaşanan mülteci dramlarına rağmen insani bir tutumdan ziyade, ırkçı partinin sertlik yanlısı politikalarına rağbet gösterdiğini ortaya koyuyor.

OpinionWay şirketi tarafından Metronews ile LCI kanalı için yaptığı ankete göre, Fransızların yüzde 51’i, ırkçı Ulusal Cephe (FN)’nin göçmen karşıtı görüşlerini benimsiyor. Bu kişiler, ‘FN’nin göçmenlere karşı sert tavrı savunmasını haklı bulduğunu’ beyan etti.

Fransızların sadece yüzde 48’i göç ve mülteci politikasında ‘insani tavrın eksik olduğu’ görüşünü savunuyor.

Fransa hükümetinin Avrupa Birliği Komisyonu tarafından belirlenen 30 bin 750 mülteciyi kabul etme kararını ‘olumlu’ bulanların oranı ise sadece yüzde 32 oldu. Yüzde 66’lık bir kesim ise bu karardan ‘rahatsız’ olduğunu beyan etti.

OpinionWay anketi, Fransızların mülteci dramına ilişkin hafızasının pekte güçlü olmadığını ortaya koydu. Kobaneli Alan Kurdi’nin fotoğraflarının yayınlanmasının ardından geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan bir ankete katılan Fransızların yüzde 53’ü mültecilerin ülkeye kabülüne olumlu baktığını beyan etmişti. Ancak bu oran sadece bir hafta sonra yüzde 32’ye geriledi.