Gazze’de Hamas ve İslami Cihad’a eş zamanlı saldırılar

Filistin’de Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nde DAİŞ’e yakın gruplardan şüphelenilen saldırıların artması gözden kaçmıyor.

Filistin’de Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nde DAİŞ’e yakın gruplardan şüphelenilen saldırıların artması gözden kaçmıyor. Dün ilk kez hem Hamas hem de İslami Cihad üyelerine karşı eş zamanlı bombalama eylemlerinin düzenlendiği bildirildi.

Gazze polisinden yapılan açıklamaya göre, 5 ayrı noktada gerçekleştirilen saldırılarda, Hamas ve İslami Cihad üyelerinin araçları patlatıldı. Araçlar, şans eseri kimsenin olmadığı anda patlatılırken, saldırıların ilk kez bu denli organizeli olduğu kaydedildi. İslami Cihad’ın da ilk kez hedeflenmesi dikkat çekiyor.

Saldırının Şeyh Raduan mahallesinde bulunan Hamas ve İslami Cihad üyelerinin araçlarına yönelik ve eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği kaydediliyor. Araçların Hamas’ın askeri kolu İzzettin El Qasım Tugayı ile İslami Cihad’a bağlı Kudüs Tugayları’nın üyelerine ait olduğu bildiriliyor.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nde DAİŞ’e yakın radikal selefi grupların saldırılarının artması dikkat çekici boyutlarda. Dünkü saldırıların arkasında da, Gazze’de güç olmak isteyen DAİŞ’e biat eden radikal grupların olduğu tahmin ediliyor.