Guatemala’da deprem: En az 48 kişi öldü

Guatemala’da deprem: En az 48 kişi öldü

Guatemala’nın Büyük Okyanus kıyısında dün meydana gelen 7,4 büyüklüðündeki depremde en az 48 kişi ölürken, onlarca kişinin kaybolduðu bildirildi.

Guatemala cumhurbaşkanı Otto Perez Molina, ülke çapında alarm ilan ederken, insanların yüksek binalardan da çıkmalarını istedi.

Yetkililer deprem sonucu meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle birçok yolun toprak altında kaldıðını, depremin etkilediði bölgeye bu yüzden ulaşımın 24 saat gecikebileceðini bildirdi.

Guatemala Enerji Bakanlıðı 73 bin kişinin elektrikten yoksun olduðunu kaydetti.

Yerel saatle 10.35'te meydana gelen 7,4 büyüklüðündeki deprem, Guatemala'nın Champerico kentinin 15 kilometre dışında gerçekleşti. Meksika'nın başkenti Mexico City'den San Salvador'a kadar büyük bir bölgeyi etkileyen depremde halk korkuyla sokaklara çıktı.

Yetkililer, deprem sonucu ölenlerin sayısının 48'e ulaştıðını bildirirken, onlarca kişinin kayıp olması nedeniyle ölü sayınının artabileceðini belirttiler.

ABD Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin merkez üssünün 160 ila 320 kilometre çapında bir tsunaminin meydana gelmesi olasılıðı bulunduðunu bildirdi. Daha geniş bir bölgeyi kapsayan tsunami uyarısı ise yapılmadı.

Guatemala Sismoloji Enstitüsü Müdürü Eddy Sanchez, dünkü depremin 1976'dan bu yana ülkede yaşanan en büyük sarsıntı olduðunu kaydetti. 7,5 büyüklüðündeki 1976 depreminde, 25 bin kişi hayatını kaybetmişti.