Hindistan’da 41 işçi iki haftadır tünelden çıkarılamadı

Hindistan’da 41 işçi neredeyse iki haftadır bir karayolu tünelinde mahsur kalmış durumda. Kurtarma ekipleri, içişlere ulaşmak için kazı çalışmalarını sürdürüyor.

Himalaya'nın Uttarakhand eyaletinde inşa edilmekte olan tünelin çöktüğü 12 Kasım'dan bu yana enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, çarşamba günü  hedefe sadece 12 metre kala çalışmalarını hızlandırdı. Perşembe sabahı itibariyle Silkraya tünelinin girişinde büyük bir heyecan yaşandı. Ambulanslar olay yerine getirildi

Kurtarma ekibinin üyelerinden Praveen Yadav, gazetecilere yaptığı açıklamada sondaj makinesinin son bölümü kazabilmesi için yolun yeniden açıldığını söyledi.

"Yolu kestik ve temizledik" diyen Yadav, kurtarma ekibinin önümüzdeki birkaç saat içinde son atılımı yapmayı umut ettiğini belirtti.

Hükümet, "teknik sorunlar, zorlu Himalaya arazisi ve öngörülemeyen olaylar nedeniyle ilerlemenin değişebileceğine" işaret ederek defalarca ihtiyatlı olduğunu ifade etti.

Kurtarma ekipleri, mahsur kalan işçilere düzenli olarak hava, yiyecek ve su sağlayan borudan endoskopik bir kamera da göndererek, salı günü ilk kez işçilerle görsel temas sağlamıştı.