Hindistan'da 60 bin kişi tahliye edildi, 22 ölü

Hindistan'da 60 bin kişi tahliye edildi, 22 ölü

Hindistan’ın güneyini vuran kasırganın ardından gelen şiddetli yaðmurlar en az 22 kişinin ölümüne, 60 bin köylünün tahliye edilmesine yol açtı.

Hindistan’ın güney kıyılarını vuran Nilam kasırgasından kaynaklı kötü hava koşulları hayatı aðır bir şekilde etkiledi. Yüzlerce köy sular altında kalırken, sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Andhra Pradesh yerel hükümeti yetkilisi Krikal Valaven, AFP’ye yaptıðı açıklamada en az 22 kişinin hayatını kaybettiðini belirtirken, binlerce kişinin de evlerini kaybettiðini, tüm tarım arazilerinin tahrip olduðunu söyledi.

Bölge sakinleri lastik botlarla daha yüksek alanlara taşınırken, Andhra Pradesh’in genelinde 100 acil barınma yeri açıldı.

AFP’ye göre yerel televizyon kanalı Arku Rajaipa’a konuşan Guntur kasabasında ikamet eden ve en fazla etkilenenler arasında bulunan bir köylü, “Gıda konusunda bir yıl boyunca hükümete baðımlı kalmamız gerekecek” diye tepkisini dile getirdi.

Nilam kasırgası 31 Ekim Çarşamba günü Tamil Nadu Eyaleti’nde eski adıyla Madras olan Chennai’nin 50 km güneyini vurdu, ardından da daha iç kesimlere ulaştı. Meteoroloji önümüzdeki günlerde yeniden şiddetli yaðışlar olacaðı konusunda uyardı.