Husiler Aden’e ulaştı

Yemen’de ülkenin tamamını kontrol altına almak isteyen Şii Husi hareketine bağlı milislerin güneydeki başkent Aden’e ulaştığı bildirildi.

Yemen’de ülkenin tamamını kontrol altına almak isteyen Şii Husi hareketine bağlı milislerin güneydeki başkent Aden’e ulaştığı bildirildi.

21 Şubat’ta Aden’e giden Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi hakkında çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor.

AFP ve AP, Hadi’nin Aden’den ayrıldığını ve nereye gittiğinin tam olarak bilinmediğini bildirirken, Reuters Cumhurbaşkanının halen başkentten ayrılmadığını ifade etti.

Şii Husi milisleri (Ensarullah) Güneydeki başkent Aden’e ulaştı. Cumhurbaşkanı Hadi’ye bağlı milis güç halk komiteleri de şehrin girişini terk etti. Gelişmeler üzerine Hadi’nin, tüm devlet kurumlarındaki çalışanlara ve Aden halkına işyerlerini katıp evlerine dönmelerini söylediği belirtiliyor.

El Meyadin televizyonu Ensarullah’ın, Mansur Hadi ve taraftarlarının konumlandığı Aden kentine girdiğini belirtirken, Fransız Haber Ajansı da Mansur Hadi’nin Aden’den ayrıldığını duyurdu.

El Hades televizyonu ise Mansur Hadi’nin hala Aden’de olduğunu ve kentten ayrılmayı düşünmediğini bildirdi.

AFP ajansının son açıklamasına göre: Cumhurbaşkanlığı muhafızları, Mansur Hadi'nin kaçtığını teyit etti.

SUUDİ, KATAR, UAE VE MISIR ELÇİLİKLERİNİ ÇEKTİ

Mansur Hadi’nin Aden’e geçmesinin ardından büyükelçiliklerini Aden’e taşıyan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’in yaşanan son gelişmeler üzerine bu kentteki personelini çektiği bildirildi. Büyükelçilik görevlilerini çeken Arap ülkeleri arasında Mısır’ın da olduğu bildiriliyor.