İnsani eylemlerinden dolayı Jolie’ye Oscar Onur ödülü

İnsani eylemlerinden dolayı Jolie’ye Oscar Onur ödülü

Amerikalı aktris Angeline Jolie, gönüllü insani yardım faaliyetlerinden dolayı Oscar Onur Ödülü’ne layık görüldü.  Jolie’ye ödülü Hollywood’da düzenlenen bir tören sırasında verildi.

Jolie, “Klasik Oskar” ile aynı olan “Jean Hersholt Humanitarian Award” ödülünü çok sayıda ünlünün katıldığı 5. Governors Awards töreninde aldı. Jolie ile birlikte İtalyan kostümcü Pierre Tosi ile komedyenler Angela Lansbury ve Steve Martin de Oscar Onur Ödülü’ne layık görüldü.

600 kadar davetlinin katıldığı törende konuşan Jolie, “Seyahat yapmaya başladığımda ötekilere karşı olan sorumluluğumu anladım” dedi.

Jolie törendeki konuşmasında, “Savaşlarda, açlık ve tecavüzler ardından hayatta kalanlarla karşılaştığımda, bu dünyada insanların çoğunluğunun yaşamının nasıl olduğunu, yiyecek bir yemeğe, bir eve, güvende yaşayacak bir yere sahip olmanın şansını ve sağlıklı bir aileye sahip olma mutluluğunu anladım” diye konuştu.

İnsani yardım çalışmalarına aktif katılan 38 yaşındaki aktris, 2001 yılından bu yana BM İyi Niyet Elçiliği görevini yürütürken, 2012’den beri BM Mülteciler Yüksek Komiseryası’nın özel görevlisi olarak rol oynuyor. Joli bu kapsamda dünya genelinde 40’ı aşkın misyona katıldı.

Hersholt Onur Ödülü, Jolie’nin ikinci Oscar’ı oldu. Ünlü aktris, ‘Girl Interrupted’ (Aklım Karıştı) adlı filmdeki performansıyla 2000 yılında en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar ödülünü almıştı.  Sanatçı, 2005 yılında BM İnsan Hakları Ödülü’ne de layık görülmüştü.