Irak’ta 123 üst düzey bürokrat görevden alındı

Irak Başbakanı Haydar el Ebadi’nin üst düzey bakan yardımcılarının da aralarında olduğu 123 kişiyi görevinden aldığı duyuruldu.

Irak Başbakanı Haydar el Ebadi’nin üst düzey bakan yardımcılarının da aralarında olduğu 123 kişiyi görevinden aldığı duyuruldu.

Başbakanlık Bürosu’ndan yapılan açıklamada, ülkedeki kötü yönetim ve rüşvetle mücadele amaçlı reformlar kapsamında birçok bürokratın görevden alındığı kaydedildi. Görevden alınanlar arasında bakan yardımcıları ile birçok kurumun genel müdürlerinin olduğu belirtildi.

Açıklamada, görevden alınan kişilerin bazılarının emekliye sevkedildiği, diğerlerinin ise bir önceki görevlerine atandıkları bilgisi verildi. Görevden alınan kişilerin başında bulunduğu kurumların veya görevlerin yürürlükten kaldırılıp kaldırılmadığına ilişkin herhangi bir detay verilmedi.

Irak’ta Temmuz ayından bu yana başkent Bağdat ile ülkenin güneyindeki kentlerde rüşvet, kamu hizmetlerinin ortadan kaldırılması ve elektirik kesintilerine karşı düzenlenen eylemlerde artış gözleniyordu. Iraklıların tepkisine kayıtsız kalamayan Başbakan Haydar el Ebadi, Ağustos başında parlamentoya bir program sunmuş ve kabul edilmişti.

Program kapsamında bakanlıklardaki üst düzey görev sayısının azaltılması da kararlaştırılmıştı.