Irak’ta kanlı saldırılar: 35 ölü, 70 yaralı

Irak’ta kanlı saldırılar: 35 ölü, 70 yaralı

Irak’ta Ýmam Hemdi’nin doðum gününü kutlamaya hazırlanan Şii hacılar kanlı saldırıların hedefi oldu. Divaniye ve Kerbela kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda en az 35 kişi hayatını kaybederken, 70’ten fazla kişi de yaralandı.

Başkent Baðdat’ın güneyinde bulunan Divaniye kentinde öðle saatlerinde şiddetli patlama meydana geldi. Kerbela’ya hareket etmek için Şii hacıların toplandıðı bir cami yakınındaki Pazar yerinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybetti. Patlamada 40’tan fazla kişinin de yaralandıðı bildirildi.

Sabah saatlerinde ise Kerbela’da çifte bombalı saldırı düzenlendi. Kerbela polis yetkililerine göre, şehrin 3 km doðusundaki Feriha bölgesinde bulunan sebze halinde yola yerleştirilen bir bomba patladı. Patlamanın ardından güvenlik ve saðlık ekiplerinin ölü ve yaralıları kaldırdıðı sırada ikinci bir bomba infilak ettiði. Ýki patlamada 10 kişi hayatını kaybederken 30’dan fazla kişi de yaralandı. Yetkililer yaralıların bazılarının durumunun aðır olduðunu, ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını söyledi.

Saldırılar, Şiilerin 12 imamdan Ýmam Mehdi'nin doðum günü münasebetiyle yarın Kerbela şehrinde yapılacak "Şabaniye" ziyaretinden bir gün önce alınan yoðun güvenlik önlemlerine raðmen gerçekleşti. Kerbela’da yarınki ziyaret nedeniyle önlemler çerçevesinde 33 bin asker ve polis görevlendirilmiş durumda.