Irak'taki saldırılarda en az 25 ölü

Irak'taki saldırılarda en az 25 ölü

Irak’ta bugün yine bir dizi saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri, Şiiler ve Kürt Şabak azınlıðı hedef alan saldırılarda en az 25 kişi hayatını kaybetti, 60 dolayında kişi de yaralandı.

Musul’da Şabak Kürtlerinin yaşadıðı Haznah köyünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yeni bilançoya göre 7 kişi hayatını kaybetti, en az 12 kişi yaralandı. Musul’da ayrıca silahlı kişiler askeri bir kontrol noktasına ateş açarak, bir askeri öldürdü.

Diðer bir saldırı Kerkük’e baðlı Tuz Hurmatu kentinde gerçekleşti. Şii camisi yakınında meydana gelen iki patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Tikrit’in batısında, silahlı üç kişi bir kontrol noktasına saldırı düzenledi, bir polis öldü. Saldırı yapanların peşine düşen bir polis devriyesi, bu kez saldırıda kullanılan terk edilmiş bomba yüklü aracın hedefi oldu. Yaşanan patlamada, 4 polis daha öldü.

Baðdat’ın kuzeyinde El Buslaibi köyünde askeri devriyenin geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker öldü.

Bakuba’da bir yol üzerinde üç patlama yaşandı, bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Duceyl yakınında bomba yüklü bir araç infilak etti, bir Iraklı öldü, en az 10 Ýranlı Şii hacı yaralandı.

Anbar eyaletindeki Rutba kentine 10 havan saldırısı düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.

Bu saldırılar Pazar günü en az 19 kişinin hayatını kaybettiði saldırılardan sonra yaşandı. Kerkük’te 15 Aralık Pazar günü iki Şii camisine yönelik bomba yüklü araçlarla saldırılar, yol kenarına yerleştirilmiş yedi bombanın patlaması ve bir polisi hedef alan başka bir bombalı saldırıda toplam 13 kişi yaşamını yitirdi, 57 kişi yaralandı.

Aynı gün Federal Kürdistan Bölgesi’ne henüz baðlanmayan Kürt kenti Celewla’da YNK binasına yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Saldırı, bir grup kişinin peşmergelere katılmak için toplandıðı sırada gerçekleşti. Irak’

Ayrıca Baðdat’ın kuzeyindeki Tarmiya, askeri kontrol noktasına silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda en az 2 asker öldü, 3’ü yaralandı. Başkentin 200 km kuzeyindeki Beici’de bomba yüklü aracın patlaması sonucu bir polis ve 3 sivil yaralandı.