Irak’ta bombalı saldırılar: 22 ölü

Irak’ta bombalı saldırılar: 22 ölü

Irak’ın deðişik kentlerinde sabah saatler'nde düzenlenen bombalı saldırılarda en az 22 kişi ölürken onlarca kişi de yaralandı.

Irak polisinin verdiði bilgiye göre, başkent Baðdat'ın 170 kilometre güneyindeki Vasit vilayetinin merkezi Kut kentinde bu sabah nehir polisinin merkezi yakınında, park halindeki bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 12 polisin öldüðü ve 8 polisin yaralandıðı belirtildi.

Başka bir saldırı ihmali üzerine kentte çok sayıda cadde ve sokaðın trafiðe kapattıldıðı kaydedildi.

Baðdat'ın 30 kilometre kuzeyindeki Taci ilçesinin Umm el-Ýzam bölgesinde ise bomba yüklü 5 araçla saldırılar düzenlendi. saldırılarda en az 9 sivil ölürken 30’dan fazla kişi de yaralandı.

Baðdat’ın Hayu'l-Amil ve Hürriyet semtlerinde de bomba yüklü 2 araçla saldırı düzenlendi. Şii mahallelerde düzenlenen saldırılarda en az 1 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı konusunda ise bilgi edinilemedi.

Irak, derinleşen siyasi kriz sonucu son haftalarda büyük saldırı ve can kaybına tanık oluyor. Baðdat’ta, 17 Eylül günü, aðır korunaklı yeşil bölge yakınlarında düzenlenen bombalı intihar saldırısında 7 kişi hayatını kaybetmişti. Bundan bir hafta de ülke çapında düzenlenen saldırılarda onlarca kişi ölürken, 13 Temmuz saldırılarında 84 kişi ölürken, 300’den fazla kişi de yaralanmıştı.