Irkçı liderler 4 Aðustos'ta Stockholm'de buluşacak

Irkçı liderler 4 Aðustos'ta Stockholm'de buluşacak

Dünyanın deðişik ülkelerinde ‘Counterjihad’ adı altında ırkçı, yabancı düşmanı ve islam karşıtı faaliyetler yürüten ırkçı gruplar 4 Aðutos günü Ýsveç’in Başkenti Stockholm’de gösteri yapmayı kararlaştırdı.

Gösteriye katılacaklar arasında ABD’li ırkçı ve Ýslam karşıtı yazar ve liderler Pamela Galler ile Robert Spencer de bulunuyor. Geçtiðimiz yıl Norveç’te 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı gerçekleştiren Anders Behring Breivik’in yayınladıðı 1500 sayfalık manifestoda Galler ve Spencer’in ırkçı ve islam karşıtı görüşlerinden alıntılar yaptıðı belirlenmişti.

Geller, Stockholm’de yapacakları gösterinin “Küresel Counterjihad Ýttifakı”nın kurulduðunun açıklanmasıyla başlayacaðı, Amerika, Avrupa, Ýsrail, HÝndistan ve başka ülkelerden Cihad tarafından tehdit edildiðini iddia ettiði “özgürlük savaşçıları” ile birlikte “özgürlük ve insan hakları” için ortak bir savunma oluşturacakları açıkladı.

Stop Ýslamization of America (SIOA) Sorumlu Müdürü olarak da görev yapan Pamela Geller sað kolu Robert Spencer ile birlikte 11 Eylül saldırısının yıldönümü dolayısıyle New York’da bir çok kez ırkçı ve islam karşıtı gösteriler örgütlemişti. Stockholm’de yapılacak gösteri Geller’in Avrupa’da örgütlenmesine önderlik ettiði ilk gösterisi olacak.

Irkçılar Irak doðumlu Taimour Abdulwahab al-Abdaly’nin 11 Aralık 2010 günü Ýsveç’in Muhammed’in karikatürlerine karşı sessiz kalmasını ve Afganistan’a askeri birlikler göndermesini protesto etmek amacıyla bombalı eylem yaptıðı için Stockholm’u “Küresel Kontro Jihad”ın yapılacaðı yer olarak seçtiklerini belirtiyorlar.

Gösteride konuşma yapacaklar arasında yer alan English Defence League (EDL) Lideri Tommy Robinson “Stockholm’de halkın terörist bir saldırıya uðramasından ülke olarak aşırı islamı tehlike kabul etmedikleri için utanç duyduklarını” belirttikten sonra batılı dostlarına sorumluluklarının gereði gösteriyi Stockholm’de yapacaklarını söylüyor.

Norveç’teki ırkçı katliamı gerçekleştiren Breivik’in Ýngiltere’ye giderek EDL’in örgütlediði gösterilere katıldıðı ve katliamı gerçekleştirmeden hemen önce manifestosunu bazı EDL üyelerine yolladıðı belirlenmişti.

4 Aðustos günü Stockholm’de düzenlenecek gösteride konuşma yapacaklar arasında Galler, Spencer ve Robinson’un yanı sıra, Stop Ýslamization of Europa (SIOE) Lideri Anders Gravers ile deðişik ülkelerden Cihad karşıtı örgüt liderleri de bulunuyor.