İsrail 2 Filistinliyi daha öldürdü, ABD uyardı!

İsrail 2 Filistinliyi daha öldürdü, ABD uyardı!

Barış görüşmelerinin sürdüğü bir sırada İsrail askerleri son 12 saat içerisinde işgal altındaki Batı Şeria'da iki Filistinliyi öldürdü.

İsrail askerlerinin Kudüs'ün kuzeydoğusundaki konteynır kontrol noktasında bu sabah 23 yaşındaki Enes Fuad el-Atraş adlı Filistinliyi ateş ederek öldürdüğü belirtildi. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, elinde bıçak taşıyan bir Filistinlinin Kudüs yakındaki bir sınır muhafızı tarafından açılan ateş sonucu öldüğünü söyledi.

AFP'ye akonuşan Atraş'ın babası "İsrail sınır muhafızları kontrol noktasında iki oğlumu durdurdular, sonra yaklaştılar ve aracın kapısını açtılar. Oğlum araçtan çıkmaya çalıştı ve üzerine ateş açtılar" dedi.

Perşembe akşamı da Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bir kişi İsrail güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybetti.  Rosenfeld, Filistinlinin İsraillilerin bulunduğu yöne doğru havai fişekler fırlattığını savunarak, "Güvenlik personeli bir çok kez şüpheliye ateş açtı. Şüpheli olay yerinde öldü" dedi.

İsrail ordusundan bir subay da olay yeri yakınındaki gazetecilere yaptığı açıklamada, öldürülen kişinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinin Merka beldesinden Cemaluddin Avde olduğunu belirtti.

KERRY UYARDI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistinlilerle yapılan barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması halinde, büyüyen bir uluslararası tecrit ve işgal edilmiş topraklarda yeni isyan tehdidi ile karşı karşıya kalacağı konusunda İsrail’i uyardı.

Kerry uyarılarını  Perşembe günü katıldığı Filistin e İsrail televizyonlarından yaptı. Kerry,  “İsrail üçüncü intifada ister mi?” diye sordu.

Kerry, eğer sorunlar çözülemezse İsrail'in sürekli olarak büyüyen bir tecrit ile karşı karşıya kalacağı ve uluslararası arenada bağımsızlığını sorgulayan kampanyaların gelişeceği konusunda açık uyarılarda bulundu. Amerika Dışişleri Bakanı, "Müzakerelerin yeniden başlamasını alternatifi potansiyel kaostur" dedi.