İsrail-Hamas çatışması: 4 Filistinli komutan öldü

İsrail-Hamas çatışması: 4 Filistinli komutan öldü

İsrail'in ordusunun Gazze Şeridi'nde bir tüneli yıkmak istediği sırada yaşanan patlama ve çıkan çatışmalarda 4 Hamas üyesi hayatını kaybederken, 5 İsrail askeri yaralandı.

Çatışma, İsrail askeri birliklerinin iş makineleri eşliğinde sınırı geçmeleri üzerine yaşandı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, askeri birliklerin Ekim ayı başında ortaya çıkarılan bir tüneli yıkmak istedikleri sırada meydana gelen patlamada 5 asker yaralandı.

Bombayı Hamas'ın patlattığını belirten İsrail ordusu, yaralıların bir İsrail hastanesini sevk edildiğini belirtirken, saldırıya derhal karşılık verdiğini bildirdi.  

İsrail tankından açılan ateş sonucu Hamas'ın askeri kolunun dört yerel şefinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Filistinli yetkililere göre Rabieh Barikeh isimli militan Perşembe akşamı geç saatlerde çatışma sırasında olay yerinde hayatını kaybederken, Halid Ebubekir isimli militan ise gece kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Muhammed El Kassas ve Muhammed Davud isimli diğer iki militanın cenazelerinin ise daha sonra bulunduğu bildirildi. Filistinli kaynaklar da bunların tümünün Hamas'ın yerel komutanları olduğunu doğruladı.

İsrail ordusu, bölgede iki hafta önce 1,7 kilometre uzunluğunda bir tünel ortaya çıkarmış, söz konusu tünelin sivillere saldırı için kullanıldığını öne sürmüştü.

2007’den beri Gazze’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas ise İsrailli yetkililerin tünelle ilgili suçlamalarını reddetmişti.

Bu yılın Ağustos ayının ortalarında İsrail, Filistin tarafı arasında doğrudan barış görüşmeleri başlamış.  Ancak Hamas görüşmeleri tanımadığını açıklamıştı.