İtalya’da sel felaketi: 14 ölü

İtalya’da sel felaketi: 14 ölü

İtalya'nın Akdeniz kıyılarındaki turizm merkezi Sardinya adasını vuran hortumun yol açtığı su baskınları en az 14 kişinin ölümüne yol açtı.

Bölge Başkanı Ugo Cappellacci, SkyTG24 kanalına yaptığı açıklamada, yaşanan sel felaketinde 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.  Son olarak Brezilya kökenli iki yetişkin ve iki çocuktan oluşan bir ailenin yer altındaki abartman dairesinde boğularak öldüğü duyuruldu.

Fırtınanın yolu üzerindeki bazı köprüler çökerken, seller çok sayıda otomobili etrafa savurdu. Rüzgârın hızının saatte 125 km’ye ulaştığı bildirildi.

Sardinya’nın kuzeydoğusundaki Olbia şehrinin en çok etkilenen yerlerden biri olduğu belirtiliyor. Kentten geçen nehrin taşmasıyla sel suları arabaları sürükledi,evleri yıkıp geçti.

Bu arada ölenlerden üçünün aynı aileden olduğu açıklandı. Olbia’daki bir üst geçidin çökmesi sonucu araç içinde sıkışan şahısların sulara kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Önümüzdeki saatlerde de etkisini sürdürmesi beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzlerce kişi barınaklarda geceledi.