Japonya'da sel felaketi: 400 bin kişi tahliye ediliyor

Japonya'da sel felaketi: 400 bin kişi tahliye ediliyor

Japonya’nın güney batısında şiddetli yaðışlardan dolayı en az 29 kişi hayatını kaybetti veya kayıp. Yetkililer bugün 400 bin dolayında kişi için tahliye çaðrısı yaptı.

Japonya Meteoroloji Kurumu, takımadanın güneyindeki büyük Kyushu adasında yeni toprak kaymaları ve su baskınları uyarısında bulundu. Bugün adaya saatte 11 santimetreye kadar yaðmur düştü. Yetkililer 140 bine yakın kişiyi evlerini terk etmeye çaðırdı.

181 toprak kaymasının yaşandıðı Fukuoka’da 78 bin kişiye evlerini terk etmeleri çaðrısı yapılırken, AFP’nin valililik sözcüsüne dayandırdıðı haberine göre bu kentte 820 ev hasar gördü ve 3 köprü sulara kapıldı.

Kumamoto vilayetinde volkan yakınında bulunan Aso kentine son üç günde 75 santimetre yaðmur düştü. Aso ve çevresinde sel felaketi 20 kişinin canını alırken, 19 kişi de toprak kaymaları ve yıkılan evlerin altında kalarak hayatını kaybetti.

Fukuoka’da ise 2’si bugün olmak üzere son üç günde 9 kişi kayboldu. 30 yaşındaki bir kişi aracıyla birlikte Oita ırmaðı sularına kapılırken, 83 yaşındaki bir kadını da toprak yuttu.