Japonya’da tünel çöktü: En az 3 ölü

Japonya’da tünel çöktü: En az 3 ölü

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun batısında karayolu üzerindeki tünelin bir kısmının çökmesi sonucu en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Tokyo’nun 80 kilometre dışındaki Sasago Tüneli’nde meydana gelen çökme sonrası birçok araç içeride sıkışırken, çökme ardından yangın meydana geldi. Kurtarma ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, yeni çökme tehlikesi nedeniyle çalışmalar saatlerde durdurulmak zorunda kalındı.

Olay ardından en az 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Bunlardan, duman dolu tünelden çıkmayı başaran 28 yaşındaki bir kadın, kurtarma ekiplerine, bulunduðu minibüsteki 5 kişinin yaşayıp yaşamadıðını bilmediðini söyledi.

Polis birden fazla kişinin yaşamını yitirdiðini söylerken, Japonya basını en az 3 kişinin öldüðünü, bazı kişilerin ise hala kayıp olduðunu bildirdi.

Havalandırma için kullanılan dev borunun bir kısmının yıkıldıðı 5 kilometre uzunluðundaki tünelin çökme sebebi henüz bilinmiyor. Japonya’da sık sık meydana gelen depremler sonucu tünellerde çökmeler meydana gelmekte. Ancak yetkililer olayın meydana geldiði saatlerde bölgede her hangi bir depremin yaşanmadıðını bildirdi.