Kerkük’te saldırılar sürüyor

Kerkük’te saldırılar sürüyor

Kürt kenti Kerkük'ün farklı yerlerinde meydana gelen 4 patlamada 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Eş zamanlı olduğu sanılan saldırılarda polis güçleri hedef alındı.

Kerkük'ün batısındaki ez-Zab beldesinin merkezinde yol kenarına bırakılan bir bombanın patlaması sonucu 2 kişi öldü. Saldırıda yaralanan biri ağır 3 kişi de bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Aynı zamanda kentte meydana gelen diğer üç ayrı patlamada ilk belirlemeler göre 4'ü polis 10 kişi yaralandı. Yetkililer, Kerkük'ün merkezinde devriye gezen polis aracına yönelik düzenlenen bu saldırılardan birinde  3'ü polis 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kerkük'ün orta bölgesinde düzenlenen ve polis aracının hedef alan diğer bir bombalı saldırıda 1’i polis 4 kişi yaralandı. Kentin güneyinde orduda görevli bir askerin evinin önünde patlayan bomba ise herhangi bir can kaybına neden olmadı.

Kerkük Sağlık Genel Müdürü Doktor Kerim Veli de Pazartesi akşamı Kerkük'te meydana gelen üç ayrı patlamada 10 kişinin yaralandığını doğruladı.

Kerkük,  Kürtler ile merkezi Bağdat Hükümeti arasındaki siyasi gerilim konusu olarak kalmaya devam ediyor. Kentin Kürdistan Bölgesi'ne bağlanması için anayasada yer alan referandum maddesi bugüne kadar uygulanmadı. Kent Kürtler ile Irak merkezi hükümetinin oluşturduğu özel bir polis gücü tarafından korunuyor. Ancak önemli bir petrol merkezi olması açısından birçok gücün saldırılarına hedef oluyor.