Kötü hava koşulları Avrupa ve Amerika'yı vurdu

Kötü hava koşulları Avrupa ve Amerika'yı vurdu

Karayipler’de 60’a yakın insanın ölümüne yol açan Sandy kasırgası New York’a yaklaşırken, Avrupa’da kötü hava koşulları nedeniyle Polonya’da 3 kişi hayatını kaybetti, Fransa’da bir kişi öldü, onbinlerce ev elektriksiz kaldı.

Yaklaşan Sandy kasırgası nedeniyle New York’taki Birleşmiş Milletler binasındaki tüm toplantı ve buluşmalar iptal edildi. Bu açıklama BM’den geldi. Bu durumun 30 Ekim’e kadar uzatılabileceði bildirildi.

KARAYÝPLER’DE 60’A YAKIN ÖLÜ

Ciddi ve tehlikeli olarak deðerlendirilen Sandy kasırgası Karayipler’de 60’yakın kişinin ölümüne yol açtıktan sonra New York’a yöneldi. Bir dram yaşanmasının önüne geçmek için yerel makamlar sıkı güvenlik tedbirleri aldı, 375 bin dolayında kişi tahliye edildi, kamu ulaşım araçları ve okullar kapatıldı.

Meteorologlar su baskınları ve şiddetli rüzgarların elektrik kesintilerine yol açabileceði konusunda uyardı.

NEW YORK BORSASI KAPATILDI

New York Borsası da pazartesi günü tamamen kapatıldı. Salı günü de kapalı kalabileceði bildirildi. Wall Street en son 11 Eylül 2001 saldırılarında böyle bir karar almıştı. Fırtınadan dolayı bu pazarın kapatılmasına rastlamak için ise 1985’e gitmek gerekiyor.

Kasırgalar Ulusal Merkezi (NHC), su seviyesinin üç metreyi aşabileceðini belirtti. Kentte 1100 asker harekete geçirildi.

POLONYA’DA ÜÇ ÖLÜ

Avrupa’da kışın ilk soðuk dalgası Polonya ve Fransa’yı vurdu. En şiddetli soðuk dalgasının vurduðu Polonya’da soðuktan dolayı 52 ve 56 yaşlarında iki kişi Pazar günü ülkenin güney doðusunda öldü. 53 yaşındaki bir evsiz de ülkenin güney batısındaki Nysa’da soðuktan öldü. Kar yaðışı nedeniyle demiryollarında aksamalar oldu. Ayrıca Varşova bölgesinde 70 bin kişi elektriksiz kaldı.

FRANSA’DA BÝR ÖLÜ VE ELEKTRÝK KESÝNTÝLERÝ

Fransa’da şiddetli rüzgarların vurduðu Akdeniz’deki Porquerolles adasında bisikletli 12 yaşındaki Ýngiliz bir çocuk kayboldu. Herault bölgesinde de bir kişi kaybolurken, Paris’te soðuktan ölen evsiz bir kişinin cenazesi Pazar günü bulundu.

Fransa’nın Alpes ve Drome-Ardeche bölgesinde ayrıca Pazar günü kötü hava koşulları nedeniyle 29 bin ev elektriksiz kaldı. Fransa’nın güneydoðusunda Pazartesi sabahı da 6 bin 500 evde elektrik yoktu.

Kar yaðışı ve soðuklar Almanya’da aksamalara neden oldu. Forêt-Noire daðlık bölgesinde buzlanma nedeniyle bir araç kaza yaptı, 18 yaşındaki bir kişi öldü.

Kötü hava koşulları Ýtalya’da da etkili oldu. Venedik suların yükselmesi tehdidi altında bulunurken, Sardinya merkezinde ilk karlar düştü.