Lübnan: İsrail saldırısında neredeyse tümü Suriyeli 20 kişi öldü

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülkenin doğusunda düzenlenen bir İsrail hava saldırısında neredeyse tümü Suriyeli olmak üzere 20 kişinin öldüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, Baalbek kazasındaki Yunin’de gece saatlerinde düzenlenen saldırıda 19’u Suriye vatandaşı olmak üzere 20 kişinin öldüğünü açıkladı. 

20 BİN KİŞİ SURİYE’YE KAÇTI

Öte yandan Suriyeli güvenlik kaynakları perşembe günü yaptıkları açıklamada pazartesi gününden bu yana Lübnan'daki İsrail bombardımanından kaçan 22 binden fazla kişinin Suriye'ye giriş yaptığını söyledi.

L’Orient Le Jour gazetesine göre adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir kaynak, “Son üç gün içinde ve Perşembe sabahına kadar Cdeydet Yabbus sınır kapısından giriş yapanların toplam sayısı 6,000'den fazla Lübnanlı ve yaklaşık 15,000 Suriyeli” dedi.

İkinci bir kaynak ise başka bir geçiş noktası olan Cusiye'den 1,000 Lübnanlı ve 500 Suriyelinin geçiş yaptığını söyledi.

Yerel basına göre Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, İsrail'in Suriye tarafında bulunan Lübnan ile Suriye arasındaki bir sınır kapısını hedef aldığını açıkladı.