Lübnan'daki Şii-Sünni çatışmalarında 2 ölü

Lübnan'daki Şii-Sünni çatışmalarında 2 ölü

Lübnan’ın başkenti Beyrut ve diðer kentlerinde Sünni ve Şiiler arasında gece boyunca yaşanan çatışmalarda en az 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Kuzey’deki Saida’da bir kişi, Trablusşam’da bir kişinin yaşanan çatışmalarda hayatını kaybettiði bildirildi. Yine Beyrut’ta en az 6 kişi, Trablusşam’da ise 10 kişi yaralandı.

Beyrut’un Sünni çoðunluklu Tarık Cedide mahallesinin sokaklarında onlarca silahlı kişinin dolaştıðı bildiriliyor. Maskeli bu grupların mahallede kontrol noktaları kurduðu, araçları durdurarak nereden geldikleri ve nereye gideceklerini sordukları belirtiliyor.

Trablusşam’da askerler kontrol noktaları kurarak, araçlarda aramalar yaptı, kimlik kontrolleri gerçekleştirdi.

Lübnan’da çok sayıda Sünni’nin Suriye’deki Başar El Esad rejimine karşı muhalifleri desteklediði, buna karşın Şiilerin daha çok Esad’ı destekleme eðilimi içinde olduðu öne sürülüyor.

Ülkedeki gerilim geçen Cuma günü Lübnan polis istihbarat şefi Sünni General Wisam El Hasan’ın öldüðü saldırıdan sonra arttı.

Suriye’deki çatışmanın Lübnan’a yayılma riski büyük endişe yaratıyor. Çok sayıda siyasetçi El Hasan’ın öldürüldüðü saldırıdan Suriye’yi sorumlu tutarken, Pazar günü yapılan gösterilerde eylemciler hükümet binasını hedef aldı.