Lüksemburg Sol Parti’den HDP ile dayanışma mesajı

AKP-MHP iktidarının yoğun baskılarıyla karşı karşıya olan HDP ile dayanışma mesajı yayınlayan Lüksemburg’un muhalefet partilerinden Sol Parti (Déi Lénk), HDP’nin kapatılmaması için Avrupa Birliği’ne çağrıda bulundu.

Avrupalı partiler, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının AKP-MHP iktidarının talimatıyla Yargıtay’ın hakkında kapatma davası açtığı HDP ile dayanışma amacıyla yayınladıkları mesajlara bir yenisi eklendi.

Lüksemburg’un muhalefet partilerinden Sol Parti de yayınladığı yazılı bir açıklamayla HDP’ye yönelik kapatma girişimlerini kınadı.

HDP’ye dönük son yıllarda artan baskılara dikkat çeken Sol Parti, HDP’nin sadece muhalefetin değil aynı zamanda Kürt halkının da güçlü bir sesi olduğuna dikkat çekti.

Türk devletinin Kürt halkına yönelik baskıcı uygulamalarını hatırlatan Sol Parti “Türkiye’de muhaliflere, içerde ve dışarda Kürt halkına uygulanan devlet baskısını sert şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Türk devletinin baskıcı yöntemlerinin hiçbir hukuk devleti ilkesiyle uyuşmadığını, bundan dolayı da Avrupa Birliği üyelik sürecinin de hiçbir öneminin olmadığını belirten Sol Parti son olarak mesajında AB’ye de “Değerleriniz ve ilkelerinize sahip çıkarak Türk hükümetini uyarın ve HDP’nin kapatılmasını engelleyin” çağrısında bulundu.