Makedonya sınırından 1 günde 6 bin göçmen geçti

Birkaç gün boyunca sınırında tutulan binlerce göçmen, Makedonya’ya girdi. Yunanistan-Makedonya sınırında yaklaşık 6 bin göçmen, Makedonya’ya geçti.

Birkaç gün boyunca sınırında tutulan binlerce göçmen, Makedonya’ya girdi. Yunanistan-Makedonya sınırında yaklaşık 6 bin göçmen, Makedonya’ya geçti. Göçmenlerin kısa bir sürede Sırbistan’a ulaşması bekleniyor. Kızıl Haç 23 Ağustos’ta 6 bin kişinin sınırı geçtiğini belirtti.

Sırbistan-Makedonya sınırında olan Miratovac köyünde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) göçmenler için hazırladığı barınaklar çok yetersiz kalırken, gelenler arasında çok sayıda çocuk ve hamile kadınlar olduğu da belirtiliyor. Göçmenler ardından da otobüslerle Presevo kentine gönderilecek. Burada yolculuk yapmaları için gerekli belgiler verilecek.

Göçmenlerin ardından da Avrupa Birliği’ne girmek için Macaristan’a geçmeye çalışacağı tahmin ediliyor. Ancak Macaristan göçmenlerin geçişini engellemek için şu anda Sırbistan sınırına 4 metre yüksekliğinde ve 175 kilometre uzunluğunda duvar örüyor.

Yunanistan’dan geçiş noktası olan Makedonya ise sınırdaki Gevgelija köyünde ilan ettiği olağanüstü hali ve göçmenlerin geçişini engellemeyi bıraktı. Yetkililer Temmuz ayında Gevgelija köyünden 37 bin göçmenin geçtiğini belirtti.