Mandela hastaneye kaldırıldı, durumu iyi

Mandela hastaneye kaldırıldı, durumu iyi

Güney Afrika lideri Nelson Mandela, saðlık tahlilleri için hastaneye kaldırıldı. 94 yaşındaki Mandela’nın durumunun iyi olduðu bildirildi.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma bürosundan yapılan açıklamada Mandela’nın 8 Aralık tarihinde saðlık tahlilleri için Pretoria’da hastaneye yatırıldıðı bildirildi. Başkanlık, “Durumu iyi ve endişelenmek için bir neden yok” dedi.

Mandela, Ocak 2012’de solunum yolunda enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldıðında saðlıðı konusunda büyük endişe yaratmıştı. Nobel Barış Ödülü sahibi, anti-apartheid mücadelesinin lideri Mandela, zamanının çoðunluðu Johannesburg ile çocukluðunun bir kısmını yaşadıðı Qunu köyünde geçiriyor. 18 Temmuz’daki 94. yaşgününe de köyünde giren Mandela’nın artık köyüne yerleşeceði bildirilmişti.

Doðum günü olan 18 Temmuz, Güney Afrika’da önemli bir kutlama günü haline geldi. Mandela Day (Mandela Günü), Birleşmiş Milletler tarafından insanların 67 dakikasını başkalarına ayırması için küresel bir çaðrı olarak da tanındı. Bu 67 dakika, Mandela’nın siyasete adadıðı 67 yılı temsil ediyor.

27 yılının ırkçı apartheid rejiminin zindanlarında geçiren Nelson Mandela, 1994 ile 1999 arasında Güney Afrika Cumhurbaşkanı oldu. 1993’te Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Mandela, 2004’te siyasi yaşamdan çekildi.