Mardin'de gerilla eylemi, Hatay’da çatışma

Mardin'de gerilla eylemi, Hatay’da çatışma

HPG Basın Ýrtibat Merkezi (HPG-BÝM), gerillaların Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir karakola yönelik eylem gerçekleştirdiðini bildirirken, Hatay’ın Ýskenderun Ýlçesi’nde ise Türk ordusu ile bir çatışma yaşandıðını açıkladı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine baðlı Xirabê Alî karakoluna yönelik 14 Kasım günü saat 18.00’da HPG gerillaları tarafından bir eylem gerçekleştirildiðini duyuran HPG-BÝM, tüm hedeflerin “etkili” bir şekilde vurulduðunu ve karakol binasının alev aldıðını bildirdi. HPG-BÝM, bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediðini belirtti.

Türk ordusunun Hatay’ın Ýskenderun ilçesine baðlı Haymaçınar beldesi yaylalarında 12 Kasım günü bir operasyon düzenlediðini ifade eden HPG-BÝM, operasyon esnasında Türk askerleriyle gerillalar arasında bir çatışma yaşandıðını bildirdi.

08.00-14.00 saatleri arasında yaşanan şiddetli çatışmadaki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediðine dikkat çekilen açıklamada, çatışma esnasında 1 gerillanın birliðinden koptuðu bilgisine yer verildi. HPG-BÝM, birliðinden kopan gerillanın akıbetinin netleştirilmesi ardından kamuoyuyla paylaşılacaðını kaydetti.