Meksika’da doðalgaz daðıtım merkezinde patlama: 26 ölü

Meksika’da doðalgaz daðıtım merkezinde patlama: 26 ölü

Meksika’nın kuzeyinde, doðalgaz daðıtım merkezinde patlama ardından çıkan yangında 26 kişi hayatını kaybetti.

Devlete ait Petroleos Mexicanos (Pemex) şirketi, ABD sınırı yakınlarındaki Reynosa kentinin 20 kilometre güneydoðusunda yer alan doðalgaz daðıtım merkezinde henüz nedeni belirlenemeyen patlama sonucu çıkan yangında 2’si aðır 46 kişinin de yaralandıðını bildirdi. Pemex, dün meydana gelen yangının 90 dakika içerisinde kontrol altına alındıðını kaydetti.

Yangın ardından tesis yakınlarındaki ev ve çiftlikler boşaltılırken, bölgedeki ana yol da trafiðe kapatılmış, çok sayıda asker de yardım için harekete geçirilmişti.

Geçtiðimiz hafta da Pemex şirketine ait, Reynosa kenti yakınlarındaki bir başka gaz merkezinde meydana gelen kazada 4 işçi yaralanmıştı. 13 Aðustos gününde Tamaulipas eyaletinde bir başka gaz merkezinde de patlama meydana gelmiş, şirket buradaki patlamada ölen yada yaralanan olmadıðını açıklamıştı.

Meksika basını, ülkenin kuzeyindeki gaz merkezlerindeki patlama ve yangınların ‘kirimal çeteler’in gaz boru hatlarında yasadışı gaz kaçırmalarından kaynaklanıyor olabileceðine dikkat çekti.