Mısır'da DAİŞ saldırıları: 15'i asker en az 32 ölü

Mısır'a bağlı Sina yarımadasında, DAİŞ tarafından düzenlenen üç saldırı sırası sırasında yaşanan çatışmalarda en az 32 kişi öldü.

Mısır'a bağlı Sina yarımadasında, DAİŞ tarafından düzenlenen üç saldırı sırası sırasında yaşanan çatışmalarda en az 32 kişi öldü.

Mısır polis yetkilileri DAİŞ'e bağlı yerel bir grubu kast ederek askerlerin teröristler tarafından hedef alındığını bildirdi.

Biri Şeyh Zuvayid, biri de Refah'ta olmak üzere iki yol kontrol noktasına otomatik silahlar ve roke atarlarla saldırı düzenlendiği belirtildi. Üçüncü saldırı, aynı bölgedeki askeri bir tesisi hedef aldı.

Mısır polisine göre iki sivil, 15 asker ve 15 saldırgandan oluşan en az 32 kişi öldü. Çatışmalarda en az 17 asker ve 6 sivil de yaralandı.

Güvenlik güçlerinin verdiği bu bilgilerin bağımsız kaynaklarca incelenmesi mümkün görünmüyor.

Mısırlı köktendinci grup Ensar Beyt El Makdes, yakın zamanda başta Irak ve Suriye olmak üzere dünyanın birçok yerinde insanlık suçları işleyen DAİŞ'e bağlılık yemini etti. 2011'de kurulan Mısırlı grup, son zamanlarda İsrail ve Filistin ile sınırı olan yarım adanın kuzeyinde saldırılarını arttırdı.

Sina Yarımadası'nda halifelik kurmak isteyen Mısır DAİŞ'i, İslamcı Muhammed Mursi'nin Temmuz 2013'te ordu tarafından iktidardan düşürülmesi ardından Mursi yanlılarına yönelik kanlı baskılara misilleme yaptıklarını söylüyorlar.

Cumhurbaşkanı Abdul Fettah El Sisi'ye göre 2013'ten bu yana Kuzey Sina'daki saldırılarda 500'ü aşkın polis ve asker öldü.

Polis ve askerler Mursi yanlısı gösteriler sırasında 1400'ü kişiyi öldürmüş, 15 bini aşkın kişiyi de tutuklamıştı. Bunlardan yüzlercesi bir kaç dakikalık duruşmalarla ölüm cezasına çarptırıldılar.