Muhalif TV kanalı tehditler nedeniyle Londra bürosunu kapattı

Bağımsız televizyon ağı Iran International, Londra merkezli gazetecilerine yönelik tehditler nedeniyle İngiltere'deki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Farsça dilinde yayın yapan TV kanalı, "İran'dan devlet destekli tehditlerde önemli bir tırmanma yaşandığı" için bu kararı aldıklarını söyledi. Kanal açıklamasında "tehditler, kanalın personelini korumanın artık mümkün olmadığı noktaya ulaştığı için böyle bir karar verdik" ifadeleri kullanıldı.

Kanal, faaliyetlerine Washington’daki ofislerinden devam edecek.

Kasım ayında, kanaldan iki İngiliz-İranlı gazeteci, hayatlarına yönelik olası bir risk konusunda polis tarafından uyarılmıştı. Kanalın Londra'daki stüdyolarının yakınına silahlı polis konuşlandırılmış ve binanın dışına beton bariyerler yerleştirilmişti.

Londra Polis Teşkilatı, İran tarafından “devlet düşmanı” olarak algılanan İngiltere'deki bireylerin kaçırılması veya öldürülmesine yönelik 2022'nin başından bu yana 15 suikast girişimini önlediğini açıkladı.

Kanalın genel müdürü Mahmood Enayat, "Böyle bir şeye gelmesine inanamıyorum" dedi. "Yabancı bir devlet, İngiltere'de İngiliz halkına karşı bu kadar büyük bir tehdit oluşturdu ki bizim taşınmamız gerekti."

Enayat, "Açık olalım, bu sadece bizim TV kanalımıza yönelik bir tehdit değil, İngiliz halkının tamamına yönelik bir tehdittir" şeklinde konuştu.

İran Uluslararası, İran'daki son anti-hükümet protestoları hakkındaki haberlerin en önemli kaynaklarından biri oldu.