Mısır Başsavcısı istifa etti

Mısır Başsavcısı istifa etti

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından bir ay önce göreve getirilen Mısır Başsavcısı Talat Ýbrahim Abdullah, savcılardan gelen yoðun protestolar üzerine istifa etmek zorunda kaldı.

Mısır Başsavcılıðı Sözcüsü danışman Adil es-Said, Başsavcı Talat Ýbrahim Abdullah'ın istifasını Yüksek Yargı Konseyi'ne akşam geç saatlerde bildirdiðini söyledi.

Başsavcı Ýbrahim Abdullah'ın istifası, savcılık üyeleriyle yaptıðı toplantının ardından yapılan basın açıklamasında duyuruldu. Savcılık üyelerinden oluşan bir heyet toplantıda, doðrudan cumhurbaşkanlıðı tarafından görevlendirilmesinin savcıların işlerine müdahale olduðunu belirterek Abdullah’tan istifasını istedikleri bildirildi.

Toplantı öncesi Başsavcı Abdullah'ın göreve geliş şeklini protesto etmek üzere başkent Kahire'deki Yüksek Yargı Konseyi binasının önünde oturma eylemi yapan savcılar, Başsavcı Abdullah'ın görevini bırakana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtmişlerdi.

Başsavcı Talat Ýbrahim Abdullah, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından 22 Kasım'da göreve getirilmişti. Görevlendirme savcılar tarafından büyük tepkiyle karşılanmış, Cumhurbaşkanı Mursi ile yargı erki arasında meclis ve yeni anayasayla ilgili yaşanan gerginliðin daha da artmasına neden olmuştu.