OCHA: 4 milyon Suriyelinin yardıma ihtiyacı olacak

OCHA: 4 milyon Suriyelinin yardıma ihtiyacı olacak

BM Ýnsani Yardım Ofisi (OCHA) müdürü Hohn Ging yaptıðı açıklamada 4 milyonun gelecek yıl yardıma ihtiyacı olacaðını söyledi.

Cenevre’de gazetecilere açıklama yapan Hong Ging, “Gelecek yılın başında, yardıma ihtiyacı olan insanların sayısının 4 milyonu aşacaðını öngörüyoruz” dedi. Mevcut durumda 2,5 milyon kişinin yardıma ihtiyacı olduðu tahmininde bulunan Ging, “Bu sayı artacak” dedi.

24 SAATTE 11 BÝN SURÝYELÝ GÖÇ ETTÝ

Bu arada BM Mülteciler Yüksek Komiseryası’ndan (UNHCR) Panos Moumtzis’in verdiði bilgilere göre son 24 saat içerisinde 11 bin Suriyeli komşu ülkelere sıðındı. Bunlardan 9 bini Türkiye’ye, bini Ürdün’e ve bini de Lübnan’a.

UNHCR yetkilisi basın toplantısında yaptıðı açıklamada Suriye’ye komşu dört ülkeye (Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak) göç eden mültecilerin toplam sayısının 408 bini aştıðını ifade etti.

BM’nin Suriye için bölgesel insani yardım koordinatörü Radhouane Nouicer, çatışmaların yoðunlaştıðını ve insani durumun kötüleştiðini belirterek, daha fazla Suriye’linin komşu ülkelere kaçtıðını, daha fazla insani ve ekonomik kayıp yaşandıðını sözlerine ekledi.