Ortadoğu’daki dini azınlıklar için uluslararası konferans düzenleniyor

DAİŞ çetelerinin katliamlarıyla yüz binlercesi yerlerinden edilen Ortadoğu Hıristiyanları ile diğer dini azınlıklara yönelik uluslararası konferans düzenleniyor.

DAİŞ çetelerinin katliamlarıyla yüz binlercesi yerlerinden edilen Ortadoğu Hıristiyanları ile diğer dini azınlıklara yönelik uluslararası konferans düzenleniyor. 8 Eylül’de Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek konferans ile Hıristiyanlar, Êzîdî ve Şabak Kürtleri ile Mandeistler için alınacak insani, siyasi ve cezai önlemler tartışılacak.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un ev sahipliğinde düzenlenecek olan konferansa, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh’in de eşbaşkanlık yapacağı bildiriliyor. Konferansa, ABD, Rusya, Irak, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin de aralarında olduğu 60 kadar ülkenin temsilcisi katılacak.

Konferans boyunca, Irak ve Suriye’deki DAİŞ saldırıları ile diğer gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen Hıristiyan halklar, Êzîdî ve Şabak Kürtleri ile Mandeistlerin konumları ele alınacak. İnsani yardımların bu grupların evlerine dönmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmesi, bölge ülkelerinde toleransın geliştirilmesine yönelik siyasi adımlar ile insanlık suçu işleyen kişi ve gruplara yönelik uluslararası hukuk kapsamında yapılabilecekler de görüşülecek.