ÖSO, Irak ile olan arasındaki bir köyü ele geçirdi

ÖSO, Irak ile olan arasındaki bir köyü ele geçirdi

Batı destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Suriye'nin Irak ile olan sınırındaki Til Hemis ilçesini ele geçirdiği haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. ÖSO'ya bağlı grupların Til Hemis'e bağlı Cezaa köyünün denetimini ele geçirdiği bildirildi.

ANF'nin alandaki muhabirinin verdiği bilgilere göre bazı internet sitelerinde ÖSO'nun Arapların yaşadığı Til Hemis'i ele geçirdiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor.  Til Hemis ilçesi, Batı Kürdistan'ın Qamişlo kentinin 40 km güneyinde bulunuyor.

ÖSO'ya bağlı silahlı grupların Til Hemis'e bağlı Irak ile olan sınırdaki Cezaa köyünün denetimini ele geçirdiği öğrenildi.  Grupların hafta başına köye girdikleri ve devlet binalarına yerleştikleri bildirildi.

Cezaa köyü hem sınır üzerinde bulunması, hem de bağlı olduğu bölgenin tümüne yetecek buğday depolarına sahip olması nedeniyle önemli görülüyor.

Cezaa köyünün ele geçirilmesi ardından Baas rejimi güçleri Til Temir'deki tedbirlerini arttırırken, kent sakinleri çatışmalardan kaçmak için çevredeki köylere sığınmaya başladı.