Papa Benedikt son Pazar ayini ve vaazını verdi

Papa Benedikt son Pazar ayini ve vaazını verdi

Geçtiğimiz hafta papalıktan istifasını duyuran Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, bugün son Pazar ayini ve vaazını yaptı.

Aziz Petrus Bazilikası'nın önündeki meydanda toplanan binlerce kişiye seslenen Papa Benedikt, herkese teşekkür edip selamlayarak "Dualarla hep yakın olacağız." dedi.

Dua ederken dünyayı ve dünya üzerindeki sorunları ötelememek gerektiğini ifade eden Papa, Aziz Petrus'un Tabor dağına çıkıp inzivaya çekilmek istemesi ve sonra geri çağrılması durumunu hatırlatarak kendisinin de aynı hisleri paylaştığını belirtti.

Papa, "Hayatımın şu anında Tanrı beni daha fazla dua etmek için dağa çağırıyor. Ama bu, kiliseden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Bilakis Tanrı bana bunun sebebini sorarsa diye bugüne kadar nasıl bir aşk ve bağlılıkla hizmet ettiysem yine kendi gücümün yettiği kadar hizmet etmeye aynen devam edeceğim." dedi.

Papa'nın konuşması birkaç kez alkışlarla bölünürken bazı kişilerin hıçkırarak ağladığı görüldü. 16.Benedikt dünkü yağmurdan sonra bugün havanın daha iyi ve konuşma sırasında güneşli olmasından dolayı "Tanrı'ya bu güneşi verdiği için şükür ediyoruz." diye ekledi.

Papa son vaazını gösterilen ilgiden ötürü hem kilise hem de kendi adına meydanı dolduran inananlara teşekkür edip herkesi selamlayarak sonlandırdı.

Papa Benedikt, geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle papalık grevini yerine getiremediğini belirterek istifasını duyurmuştu. 85 yaşındaki Papa Benedikt, katolik klisenin 600 yıl aradan sonra istifa eden ilk papası oldu. Benedikt, son olarak önümüzdeki Çarşamba günü Aizi Petrus meydanında dua ederek, ardından inzivaya çekilecek.

KARDİNALLER VATİKAN’A ÇAĞRILDI

Bu arada, dünyanın dört bir yanından 80 yaş altında 117 Kardinal, yeni Papa’yı seçmek üzere Vatikan’a çağrıldı.

Önümüzdeki ay yapılacak olan seçime şimdiden adları klise içindeki cinsel istismar skandallarına karışmış iki kardinalin gölgesi düşmüş durumda.

Bundan dolayı bazı katolikler İskoçya’dan Kardinal Keith O’Brien ile ABD’nin Los Angeles kentinden Kardinal Mahony’nin seçimlerden önce istifa etmeleri çağrısında bulunuyor.

İstifa etmemeleri durumunda her iki kardinal yeni Papa’nın seçiminde oy kullanacaklar.