Poisson : Fransa Esad’la anlaşmalı

Şubat ayında 4 Fransız milletvekili ve senatörden sonra Suriye lideri Beşar Esad’la görüşmeye giden bir parti lideri gündeme oturdu.

Şubat ayında 4 Fransız milletvekili ve senatörden sonra Suriye lideri Beşar Esad’la görüşmeye giden bir parti lideri gündeme oturdu. Fransız milletvekili Jean-Fédéric Poisson, Suriye politikasının değiştirilmesini ve ülkesinin ‘yeniden inşadan pay almasının sağlanmasını’ istedi.

Hristiyan Demokrat Parti (PCD) Başkanı ve Yvelines milletvekili olan Jean-Fédéric Poisson, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirdi. Poisson, İran’ın desteğini alan Esad rejiminin iç savaşı kazanacağını ve ‘ülkenin yeniden inşasında pay almak isteyen Fransa’nın’ politikalarını değiştirmesini istedi.

Esad ile Şam’da görüşen Fransız milletvekili, ülkedeki muhalif grupların ‘hiçbir zaman başkente ulaşamayacaklarını’ savunurken, Esad’ın medyada sıkça işlendiği gibi bir ‘kasap’ olmadığını savundu.

İran’ın da dahil olacağı bir anlaşmayla Ortadoğu’da kartların yeniden karılacağını belirten Jean-Fédéric Poisson, “işte böylesi bir durumda Fransa hem kredibilitesini ve etkisini hem de yeniden inşaya dair ihaleleri kaybedecektir” diye konuştu. Poisson, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Dışişleri Bakanlığı’nın ‘uyanması için zamanın geldiğini’ de savundu.

Fransız milletvekili ve parti lideri dün akşam saatlerinde ise, Güney Kürdistan’ın Hewler kentine geçerek, mülteci kamplarını ziyaret edecekti.

Şubat ayında da 4 Fransız milletvekili ve senatör Suriye’nin başkenti Şam’a giderek, Beşar Esad ile görüşmüşlerdi. Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın şubat ayındaki görüşmeye karşı çıktığı, Jean-Fédéric Poisson’un ziyaretinden ise haberdar olmadığı iddia ediliyor.