Rakka'daki çatışmalarda onlarca ölü

Rakka'daki çatışmalarda onlarca ölü

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı yakınında bulunan Rakka kentinde Başar El Esad ordusu ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda her iki taraftan onlarca kişinin öldüğü bildirilidi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından medyaya verilen bilgilere göre Rakka varoşlarında düzenli ordu ile "isyancı" taburlar arasında kanlı çatışmalar yaşandı. Kentte patlama seslerinin geldiği ve duman bulutlarını yükseldiği bildirildi.

Kentin bir çok mahallesi ile varoşlarının bombalandığını bildiren Gözlemevi, çatışmalar nedeniyle onlarca asker ve isyancının öldüğünü belirtti. Gözlemevi, şimdilik net bir bilanço verecek durumda olmadıklarını ifade etti.

Normal zamanlarda 240 bin nüfuslu olan Rakka kenti, Türkiye sınırı yakınında Fırat Nehri üzerinde stratejik bir öneme sahip. İki yıl önce başlayan çatışmalar nedeniyle çok sayıda kişi kenti terk etmek zorunda kaldı. Kentte yoğun bir Kürt nüfusu da yaşıyor.

2011 yılının Mart ayı ortasında başlayan ve kısa süre sonra silahlı çatışmalara dönüşen ayaklanmaları iki hafta sonra ikinci yılını dolduruyor. Gözlemevi'ne göre 70 bini aşkın kişi bu süre içinde hayatını kaybetti.