Romanların yaşadığı alana saldırı

Fransa’da Romanların geçici olarak yaşadığı bir alana yönelik saldırıda 3 Roman ile bir jandarma yaşamını yitirdi.

Fransa’da Romanların geçici olarak yaşadığı bir alana yönelik saldırıda 3 Roman ile bir jandarma yaşamını yitirdi.

Ülkenin kuzeyindeki Somme departmanına bağlı Roye kasabasında Romanların konakladığı bir alanda meydana gelen katliamda 4 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda yaşamını yitirenlerden birinin 6 aylık bir bebek olduğu, birinin de olaya müdahale eden jandarma olduğu kaydedildi.

Katliam sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırganın saat 16:30 civarında Romanların kaldığı karavanların olduğu alana girerek, aynı aileden bir çift ile 6 aylık çocuklarını öldürdüğünü söyledi. Cazeneuve, jandarmanın müdahale etmesiyle birlikte ‘daha büyük bir dramın’ engellendiğini de kaydetti.

Saldırıya müdahale eden iki jandarma görevlisi de kurşunlara hedef olurken, biri yaşamını yitirdi. Alkollü olduğu bilinen saldırgan da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Yaz aylarıyla birlikte karavanlar halinde dolaşan Romanların kaldığı alandaki saldırı aşırı sağcılar için de malzeme oldu. Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen, güvenlik güçlerine daha fazla yetki verilmesini ve polis ile jandarma sayısının arttırılmasını istedi.

Le Pen, Romanların ülke genelinde geçici olarak karavanlar içinde kalmasını da eleştirirken, birçok bölgede kent ve komün sakinlerinin ‘rahatsızlıklarına’ dikkat çekti.