Rusya’daki selde ölü sayısı 144’e çıktı

Rusya’daki selde ölü sayısı 144’e çıktı

Rusya'nın güneyinde bulunan Krasnodar bölgesindeki saðanak yaðmurun yol açtıðı sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin sayısı 144’e çıktı.

Acil Durumlar Bakanlıðı tarafından yapılan açıklamada, çok sayıda kayıp kişinin aranmasına devam edildiði belirtilerek, ölü sayısının artabileceði kaydedildi. Bakanlık açıklamasında, 5185 evin sular altında kaldıðı, 254 evin ise kullanılmaz hale geldiði bölgede bin kişinin tahliye edildiðini belirtildi.

Cuma günü başlayan yaðmurların yol açtıðı sel felaketinde sular yer yer 7 metreye kadar yükseldi. Sel felaketinin ardından Krasnodar bölgesinin Kırımsk, Novorossisk ve Gelencik kent ve kasabalarında olaðan üstü hal ilan edildi.

Yetkililer yaşanan olayları son 70 yılın en korkunç felaketi olarak nitelendirirken, felaketin sebebinin sadece yaðmur deðil, Krımsk bölgesindeki bir barajın taşıması olduðu yönündeki iddialar var.

Bölgede havadan incelemede bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sel felaketiyle ilgili soruşturma talimatı verdi. Itar-Tass ajansına göre, selden en çok etkilenen Kırımsk kentinde konuşan Putin, “Soruşturma komitesi tüm yetkili kurumların hareketlerini, -talimler nasıl verildi, nasıl verilmesi gerekiyordu, kim nasıl hareket etti- inceleyecek” dedi.

Bu arada sel felaketi hakkında ikinci bir soruşturma da başlatıldı. Savcılık soruşturmasında 144 ölümün ihmalden kaynaklı olup olmadıðı araştırılacak.