Rusya Kerkük'teki saldırıyı kınadı

Rusya Kerkük'teki saldırıyı kınadı

Rusya'da Kerkük'te pazar günü 30'u aşkın kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayarak, "teröristlere yanıt vermek için sorunlara ve anlaşmazlıklara anayasal zeminde çözüm aramak" gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Moskova bu terörist saldırıyı mahkum ediyor" denilerek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilendi.

3 Şubat günü Kerkük'te Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü bir otomobil ile intihar saldırısı düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü'nün önünde meydana gelen patlama ardından üç silahlı kişi içeri girerek el bombaları attı. Saldırıda 30'u aşkın kişi hayatını kaybederken, 70'e yakın kişi de yaralandı.

Moskova, "teröristlere yanıt vermek için sorunlara ve anlaşmazlıklara anayasal zeminde, siyasi diyalog yolu ile çözüm aramak" gerektiğini belirtirken, "ülkenin tüm siyasi ve etnik-mezhepsel güçlerinin çıkarlarına yanıt veren ulusal bir uzlaşıya" da bu şekilde ulaşılması çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Başta mezhebi olmak üzere Irak ve bölgenin diğer devletlerindeki çatışmalara son vermek, Yakın Doğu halkları için doğabilecek felaket sonuçlardan kaçınmaya, şiddeti ve akan kanı durdurmaya hizmet edecek" denildi.