Şam’da büyük patlama: 35 ölü

Şam’da büyük patlama: 35 ölü

Suriye’nin başkenti Şam’ın Mazra semtinde bir kontrol noktasında meydana gelen patlamada 35 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bomba yüklü aracın yol açtığı patlama, İktidardaki Baas Partisi’nin merkez binası ve Rusya’nın Şam Büyükelçiliği yakınlarında meydana geldi. Görgü tanıkları patlamanın bir güvenlik kontrol noktasında meydana geldiğini söylerken, devlet televizyonu, bir okul ile sağlık ocağı yakınındaki ‘terörist’ saldırıda en az 35 kişinin öldüğünü bildirdi. Devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde, parçalanmış cesetler, yanmış araçlar ile camları yıkık binalar görüldü.   

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi patlamada 31 kişinin öldüğünü aktardı.

Ölenlerin çoğunun sivil olduğu belirtilirken, yaralı sayısı konusunda bir bilgi edinilemedi.

Saldırıdan sonra kent, kontrol noktalarında iki ayrı patlamanın daha meydana geldiği bildirilirken, bu patlamalarda can kaybının olup olmadığı öğrenilemedi.

Şam çevresi ile bazı semtlerinde haftalardır rejim güçleri ile değişik silahlı muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rejim güçleri söz konusu semtlere hava saldırıları düzenleyerek muhaliflerin ilerleyişini durdurmaya çalışıyor.

Suriye’de Mart 2011’de başlayan rejim karşıtı ayaklanmada şimdiye kadar 70 bine aşkın insan ölürken, yüzbinlerce kişi yaralandı, 2.5 milyona aşkın kişi de yerlerinden oldu.