Sanal Louvre müzesini 10 milyon kişi ziyaret etti

Koronavirüs salgını nedeniyle üç aydır kapalı olan dünyanın önde gelen müzelerinden Louvre’u sanal ortamda milyonlarca kişi ziyaret etti.

Birçok batı Avrupa ülkesinde olduğu gibi Fransa’yı da sarsan koronavirüsü salgınına karşı kapıları kapatmak zorunda kalan başkent Paris’teki ünlü Louvre müzesi Mart ayından bu yana tarihi eserlerini sanal ortamda ziyaretçilere açmıştı.

Müzenin bu hizmetinin sadece Fransa’da değil dünya çapında da büyük ilgi gördüğü öğrenildi. Fransız haber ajansı AFP’ye bilgi veren müze yetkilileri 12 Mart ve 22 Mayıs tarihleri arasında toplum 10, 5 milyon kişinin sanal ortamda gösterilen eserleri görmek için internet sitelerini tıkladığını bildirdiler.

Salgından dolayı internet üzerinden verdikleri hizmetlerin kapsamını büyüttüklerini belirten yetkililer, ziyaretçilerin yüzde 90’nın Fransa dışında olduğuna dikkat çektiler. Ayrıca dünya çapında en çok müzeyi ziyaret eden ülkeler sıralamasında ise ABD’nin yüzde 17 oranıyla başı çektiği ifade edildi.

Müzenin en çok ilgi gören uygulamasının Mona Lisa olduğu belirtilirken, müze yetkililerinden Sophie Grange, eserleri sergilemede zorlandıklarını söyledi. Bir tarihi eserin sadece fotoğraftan oluşmadığına dikkat çeken Grange “Bir eserden etkilenmek için öncelikle etrafında dolaşmak gerekiyor” dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Louvre Sarayı'na 1793 yılında kurulan Louvre Müzesi korona krizi öncesinde dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi unvanını taşıyordu. Aynı zamanda dünyanın en büyük sanat müzesi özelliğini de taşıyan müzede 72 bin metrekarelik alanda toplam 35 bin eser sergileniyor.