Sandy kasırgası 13 can aldı, New York karanlıða gömüldü

Sandy kasırgası 13 can aldı, New York karanlıða gömüldü

Beklenen Sandy Kasırgas, ABD Kıyılarını 29 Ekim günü saat 20.00’den itibaren şiddetli bir şekilde vurmaya başladı. Ýlk belirlemelere ABD ve Kanada’da göre en az 13 kişi ölürken, milyonlarca ev elektriksiz kaldı.

Sandy Kasırgası saat 20.00 sıralarında (Avrupa saatiyle 01.00) saatte 120km/h şiddettindeki rüzgarlarla ABD’nin kuzey doðu kıyılarını vurdu. Bu “süper fırtına”, tüm şiddetiyle New Jersey ve New York’u vururken, etkilerinin Güney Karolayna’dan Kanada kıyılarına kadar ABD’nin tüm doðu kısmında hissedilmesi bekleniyor.

Medyaya göre en az 13 kişi ABD ve Kanada’da hayatını kaybetti. New York ve New Jersey’de 4 kişinin öldüðü bildirildi. Diðer ölümler Pennsylvanya, Batı Virginia ve Kuzey Karolayna’da yaşandı.

Başta New York olmak üzere ABD’de 6,5 milyon ev elektriksiz kaldı. 1 milyonu aşkın kişi de evlerini terk etmeye çaðrıldı. New Jersey’de suyun “aşırı yükselmesi” nedeniyle bir nükleer santralda alarma geçildi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, bir transformatörün patlaması sonucu Manhattan Adası’nda 250 bin kişinin elektriksiz kaldıðını bildirirken, adaya giden tünellerin çoðunun sular altında kaldıðı kaydedildi. New York’ta ayrıca çok sayıda yangın çıktı. Qeens semtindeki bir yangında 25 ev yandı.