Sırbistan’da 8 kişi daha katledildi, saldırgan yakalandı

Sırbistan’da bir okula düzenlenen saldırıdan sonra perşembe akşamı üç köyde 8 kişi öldürüldü, 14 kişi yaralandı. Saldırgan bir operasyon sonucu yakalandı.

Perşembe günü geç saatlerde başkent Belgrad’ın 60 kilometre kadar güneyindeki Mladenovac yakınında üç köyde silahlı saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre otomatik silahla 8 kişi öldürüldü, 14’ü de yaralandı.

Bakanlık, geniş bir operasyon sonucunda 2002 doğumlu U.B isimli saldırganın yakalandığını duyurdu.

Sırbistan medyasına göre kurbanların çoğunluğu gençlerden oluşuyor.

Çarşamba günü de Belgrad’da bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda 8 çocuk ve bir gardiyan hayatını kaybetmiş, 6’sı çocuk biri kadın öğretmen olmak üzere 7 kişi yaralanmıştı.

Gözaltına alınan saldırganın aynı okulun 13 yaşındaki bir öğrencisi olduğu belirtildi. Katliamı gerçekleştiren çocuk psikiyatri hastanesine yerleştirilirken, tanınmış bir doktor olan ve katliamda silahı kullanılan babası da gözaltına alındı.

Bu ilk katliamın ardından Cuma gününden itibaren ülke genelinde üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Eski Yugoslavya’nın parçalanması ve 1990’lı yılların kanlı döneminden bu yana Balkanlar’da büyük bir silah trafiği yaşanıyor.

Yaklaşık 7 milyon nüfuslu Sırbistan’da 232 bini tabanca olmak üzere 765 bin kayıtlı silah var. Ülkede atış kulüpleri de çok popüler durumda.

Nisan 2013’te bir köylü, Mladenovac yakınında aralarında kendi aile bireyleri ve komşularının da olduğu 13 kişiyi katletmişti.

Ülkede silah bulundurmak için ruhsat zorunluluğu var. İçişleri Bakanlığı, kurallara uygun olarak silahların kasalarda tutulup tutulmadığını denetlemek için evlerde kontrol yapacaklarını duyurdu.