SKY News Türkiye’nin sınırdaki tiyatrosunu yazdı

Türk devletinin ve paralı askeri ÖSO çetelerinin yürüttüğü işgal harekatı 14’üncü gününde de büyük bir direnişle karşılanırken, AKP iktidarının sınırdaki bir köyde düzenlediği tiyatrosu dünya basınının gözünden kaçmadı.

SKY News’in internet sitesinde “Zeytin Dalı Operasyonu: Türkiye askeri saldırıyı başarı olarak sunuyor” başlıklı haberde, geçtiğimiz gün Soran köyünde basın mensuplarına yaptırılan ziyaretten izlenimler aktarıldı.

Operasyonun başarı gibi sunulduğu belirtilen haberde, Ezaz yakınlarındaki bir köyde basın mensuplarına ellerine ÖSO ve Türk bayrağı verilmiş çocukların gösterildiği kaydedildi. Gazetecilerin köyde festival tarzında ve kasaba halkının toplandığı bir yere götürüldüklerinin belirtildiği haberde, bayrakların yanı sıra duvarlara asılan Erdoğan posterlerine dikkat çekildi.

İKİ HAFTA GEÇTİ ‘ALDIK’ DEDİKLERİ BURSEYA DAĞINI GÖSTEREMEDİLER

SKY News haberinde işaret edilen bir diğer nokta ise, Türkiye’nin hazırladığı tiyatro gibi ziyaretin ‘alındı’ denilen önemli yerler yerine bir köyde gerçekleştirilmiş olması. Haberde, “Zeytin Dalı Operasyonu’nun ikinci haftasında iken, Türk hükümetinin bize eşlik eden görevlileri, birkaç gün aldıkları Burseya Dağı’nı bize gösterme konusunda kaygılı idiler” denildi.

Haberde, ziyarete katılan medya mensuplarının stratejik önemdeki dağdan kilometrelerce uzaklıktaki bir köye götürülmeleri nedeniyle ‘büyük hayal kırıklığı yaşadığı’ bilgisi verildi.

Haberde ayrıca, Türk medyasının YPG savaşçısı olarak sunduğu bir kişinin işkence yapılmış olduğu ve yüzünün kanlar içerisinde olduğu ifade edildi.