Stockholm'deki ırkçı gösteriyi engelleme çaðrısı

Stockholm'deki ırkçı gösteriyi engelleme çaðrısı

ABD, Ýsrail, Hindistan, Avustralya ve Avrupa ülkelerinde Counterjihad adı altında islam karşıtı ve ırkçı faaliyetler örgütleyen grupların 4 Aðustos günü Stockholm’de yapacakları gösterinin ayrıntıları belirginleşirken, sol parti ve gruplar ırkçı gösteriyi durdurmak için bir kampanya başlattı.

Irkçı ve islam karşıtı gruplar dün yeni bir basın açıklaması yaparak Stockholm’deki gösteriyi Ýslamcıların 11 Eylül’de ABD’ye yönelik saldırılarının 11. Yıldönümü dolayısıyla düzenlendiklerini ve amaçlarının Counterjihad adı altında deðişik ülkelerde faaliyet gösteren grupları ortak bir platformda buluşturmak olduðu belirtti. Pratik örgütlenmesini Norveç’te 77 kişiyi katleden Anders Breivik’in toplantı ve gösterilerine katıldıðı EDL’in (English Defence Leauge) yaptıðı gösteri saat 14.00’de Norrmalmstorg Meydanında başlayacak.

ABD’den Ýslam karşıtı ideolog ve liderlerden Pamela Geller ve Robert Spencer, EDL Sözcüsü ve ırkçı Ýngiliz Özgürlük Partisi Başkan Yardımcısı Tommy Robinson, Stop The Ýslamisation of Europa’nın Lideri Anders Gravers, The Freedom Bavaria’dan Michael Stürzenberger, Q Cociety Australia’dan Debbie Robinson’ın yanı sıra Finlandiya, Norveç ve Ýsveç’ten Counterjihad örgütlerinin temsilcileri gösteride konuşma yapacak.

“EDL’i durdur”

Irkçılık karşıtı sol parti ve örgütler Counterjihad’ın yapacaðı gösteriyi engellemek amacıyla “EDL’yi Durdur” adını verdikleri bir platform oluşturdu. Breivik’in Counterjihad hareketinin bir parçası olduðunu vurgulayan örgütler,Norveç’teki katliamdan 1 yıl sonra Ýslam karşıtı ırkçıların global bir Conuterjihad hareketi oluşturmak için Stockholm’u seçtiklerine dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü Ýslam karşıtı isimlerin bir araya getirecek olan gösterinin ve ırkçı retoriðin Orta Çaðın Haçlı Seferlerini andırdıðını belirten örgütler halka ve tüm anti-faşistlere gösteriyi engellemek için harakete geçmeleri çaðrısında bulunuyor. Irkçıların eşcinsellerin geçit töreni yapacakları gün böylesi bir gösteriyi örgütleyerek dikkatlari üzerine çekmeyi ve medyada yer almayı amaçladıklarına da vurgulanıyor.

”EDL’yi durdur” platformu kitlelere ırkçıların gösteri yapacakları meydana gelme çaðrısı yaparken, müzisyenler de her yıl aynı meydanda geleneksel olarak 4 Aðustos günü yaptıkları konserin ırkçılar tarafından engellenmesine izin vermeyeceklerini açıkladılar.

Aynı gün ve aynı saatlerde Stockholm’de geçit töreni yapacak olan Eşcinsel Biseksüel Trans Hareketi de(EBT) ırkçıların olası saldırılarına karşı güvenlik önlemlerini artırdıklarını açıkladı.