Sudan’da çoğu kadın ve çocuk en 39 kişi katledildi

Sudan’ın Güney Darfur eyaletindeki Nyala’da Salı günü çoğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 39 kişinin katledildiği bildirildi.

Bir sağlık kaynağı ve tanıkların AFP’ye verdiği bilgilere göre, ordu ile paramilterler arasında yaşanan çatışmalar sırasında roketler evleri hedef aldı.

Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 39 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

15 Nisan'dan bu yana General Abdülfettah El Burhan'a bağlı ordu ile General Muhamed Hamdan Daglo'nun Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki savaş ülkeyi kasıp kavuruyor.

Birleşmiş Milletler’e göre çatışmaların sıçradığı Güney Darfur’un başkenti Nyala’da 50 bini aşkın kişi evlerini terk etmeye zorlandı. Çatışmaların yoğunluğu nedeniyle iletişim ağları ise neredeyse sürekli kesik durumda.

Ordunun başındaki general Abdul Fettah El Burhan, Pazartesi günü yaptığı açıklamada paramiliterlerin “isyanına son vermeye” çağırarak, müzakereleri reddetti. Son haftalarda generaller arasında yurt dışında müzakere söylentileri vardı.

Sivil toplum örgütü ACLED’e göre savaşta şimdiye kadar 5 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Birçok çatışma alanı ile temas kurulamadığı için gerçek bilançonun çok daha ağır olduğu tahmin ediliyor. Her iki taraf, kayıplarını açıklamayı reddediyor.