​​​​​​​Sudani: Hiçbir ülkenin Irak’ı tehdit etmesini kabul etmiyoruz

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani Ürdün’deki Bağdat zirvesinde konuşarak hiçbir ülkenin Irak’ı tehdit etmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

‘Destek ve Barış’ konulu 2’inci Bağdat Zirvesi bugün Fransa Cumhurbaşkanı ve birçok Ortadoğu ülkesinin liderlerinin katılımıyla Ürdün’ün başkenti Amman’da başladı.

Zirvede konuşan Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, “Bu zirvenin iyi sonuçlar ve beraberinde büyük umutlar getirmesini umuyoruz. Irak’ın paralarının geri getirilmesi için diğer ülkelerin yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Irak’a gelen suyun Türkiye ve İran tarafından engellenmesine değinen Sudani, “Susuzluktan dolayı büyük bir tehdit altındayız. Türkiye ile su sorunumuz var. Türkiye’den Irak’ın su payını vermesini talep ediyoruz” diye ifade etti.

Sudani, Türk devleti ve İran rejimi tarafından Irak’ın egemenliğinin ihlal edilmesine ilişkin olarak ise şunları söyledi; “Hiçbir ülkenin başka bir ülkenin sınırını ihlal etmesini istemiyoruz. Ayrıca hiçbir ülkenin bizim ülkemizi tehdit etmesini de kabul etmiyoruz.”