SUK üyesi: Erdoðan'dan artık bir şey beklemiyorum

SUK üyesi: Erdoðan'dan artık bir şey beklemiyorum

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoðan’ın Suriye’de katliamlara izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarının “kelimelerden ibaret” olduðunu söyleyen Suriye Ulusal Konseyi (SUK) üyesi, “Çok hayal kırıklıðı oldu, ondan artık büyük bir şey beklemiyorum” dedi.

Fransız Le Monde gazetesinde yer alan Guillaume Perrier imzalı “Suriye krizi Türk diplomasisini istikrarsızlaştırdı” başlıklı bir haberde, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoðan’ın son günlerdeki açıklamalarına yer verildi.

Erdoðan, Londra’da yaptıðı açıklamada kimyasal silah kullanılmamasını isterken, “Halep merkezde şu anda rejim; tanklarıyla, helikopterleriyle saldırı hazırlıðı içerisinde. Bugün neler olacaðı henüz belli deðil. Devamlı irtibat halindeyim. Dışişleri Bakanı ile konuyu müzakere ediyorum. Temennim odur ki rejim, burada da gereken cevabı inşallah Suriye'nin öz evlatlarından alsın" demişti.

Gazetede Suriye Ulusal Konseyi’nin Halep kökenli bir üyesi Erdoðan’ın bu sözlerine şöyle cevap veriyor: “Sayın Erdoðan, Humus’a hücum olduðu sırada güçlü açıklamalarda bulunarak, baba Esad tarafından gerçekleştirilen katliamların tekrarlanmasına izin vermeyeceðini söyledi. Ama bu sadece kelimelerde kaldı. Çok hayal kırıklıðı oldu, ondan artık büyük bir şey beklemiyorum.”