Suriye’ye bir haftada üçüncü İsrail saldırısı: En az 5 yaralı

Suriye’nin merkezindeki Humus yakınında gece yarısından sonra düzenlenen hava saldırısında en az 5 Şam askerinin yaralandığı bildirildi.

Şam hükümetine bağlı haber ajansı SANA’ya göre yerel saatle 00.35 sıralarında Beyrut’un kuzey doğu yönünden gelen İsrail uçakları Humus kentindeki noktaları vurdu.

Birçok füzenin de hava savunma sistemi tarafından engellendiği belirtilirken, saldırıda 5 askerin yaralandığı ve maddi hasar oluştuğu bilgisi verildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise İsrail füzelerinin Humus’taki Şam güçleri ve İran’a bağlı güçlerin noktalarını hedeflediğini belirtti.

Gözlemevi’ne göre 5 Şam askerinin yanısıra İran’a bağlı ve füzelerin hedef aldığı araştırma merkezinde bulunan birçok kişi de öldü.

İsrail, son bir haftada üçüncü kez Suriye’de saldırıda bulundu. İranlı yetkililer 31 Mart günü yaptığı açıklamada cuma günü gece yarısından sonra düzenlenen saldırıda İran Devrim Muhafızları’nın bir subayının öldüğünü bildirdi.

Ancak Gözlemevi’ne göre sözkonusu üst düzey askeri yetkili perşembe günü gece yarısından sonra Şam’a düzenlenen saldırıda öldü. Aynı saldırıda 4 İranlı subayın daha öldüğü belirtildi.

7 Mart’taki saldırıda 3 kişi öldü, 22 Mart’ta ise maddi hasar meydana geldi. 19 Şubat’ta Şam’da İran kültür merkezi ve birçok güvenlik organının bulunduğu bir binanın bombalanması sonucu aralarında sivillerin de olduğu en az 15 kişinin öldüğü bildirildi.