Suriye'de cihatçılar bir kenti ele geçirdi

Suriye'de cihatçılar bir kenti ele geçirdi

Suriye'de cihatçı El Nusra Cephesi savaşçılarının petrol bölgesi Haseke'ye bağlı, Irak ile olan sınırda bulunan Şeddade kentinin denetimini gele geçirdiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre üç gün süren yoğun çatışmaların ardından El Nusra Cephesi savaşçıları Şeddade kentinin denetimini ele geçirdi.  

Çatışmalar ve bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılar sırasında, üç gün içinde Beşar El Esad birliklerinin en az  100 kayıp verdiği belirtilirken, El Nusra'ya bağlı 5'i Kuveyt vatandaşı 30 savaşçının öldüğü bildirildi.

Bu silahlı grupların saldırılarında Suriye Ulusal Petrol Şirketi'nin onlarca çalışanının da katledildiği bilgisi verildi.

Başlangıçta pek tanınmayan El Nusra Cephesi, ABD tarafından terörist örgüt listesine alındıktan sonra  Suriye'de daha etkin olmaya başladı.  Mevcut durumda ülke içinde rejime karşı en etkili eylemler bu grup tarafından yapılıyor.  Dışardan taşınan bu cihatçı gruplara aralarında Türkiye'nin de olduğu yabancı ülkelerin destek verdiği bildiriliyor.