Suriye'de isyancılar bir aktörü öldürdü

Suriye'de isyancılar bir aktörü öldürdü

Batı, körfez ülkeleri ve Türkiye destekli “isyancılar”, Suriye Devlet Başkanı Başar El Esad yanlısı olduðu ve rejimin milis gücü olan şabiha üyesi olduðu iddiasıyla Muhammed Rafea isimli bir aktörü öldürdü.

Özellikle Arap dünyasında ünlü olan "Bab el-Hara” tefrikasındaki rolü ile tanınan Muhammed Rafea, Cuma-Cumartesi gecesi başkent Şam’ın Barze mahallesinde kaçırıldı.

Londra merkezli Suriye Ýnsan Hakları Gözlemevi’ne göre alandaki militanlar, Rafea’nın, rejim karşıtı göstericilerle ilgili istihbarat saðladıðını söyledi. Ýsyancıların ayrıca Rafea üzerinde bir tabanca ve rejim tarafından arananların isimlerinin yer aldıðı bir liste bulduðu öne sürüldü.

Esad rejimi binlerce sivili katletmekle suçlanırken, Özgür Suriye Ordusu (ASL) adı altında hareket eden silahlı grupların da savaş suçu işlediðine dair görüntüler ortaya çıktı.



Gözlemevi’ne göre Mart 2011’den bu yana Suriye’deki çatışmalarda 36 bini aşkın kişi öldü. Bu bilgiyi doðrulayacak başka kaynak bulunmuyor. Gözlemevi’nin verilerinin Suriye’deki isyancı gruplara ve bazı hastane kaynaklarına dayandıðı belirtiliyor.